Historia Okrąglaka sięga lat osiemdziesiątych, kiedy współwłaścicielem lokalu był Władysław Komar. Budynek został niedawno wyremontowany, nadano mu nowoczesny wygląd, dobudowano szklane patio oraz zaplecze kuchenne.
Lokal specjalizuje się w niepasteryzowanym piwie Tyskim 14-dniowym, które oferowane jest w atrakcyjnej cenie. Piwo nalewane jest prosto „z tanka” (dwie miedziane beczki pod sufitem).
Tank utrzymuje idealną temperaturę, a piwo zachowuje pełnię smaku i aromatu. Piwo jest.... niezłe, jak określił Henryk Bieszczadnik, a to jest u niego wielki komplement. W każdym razie kufel od barmana Tomasza wisi już w bieszczadzkim domu Henryka.
Oprócz piwa można tutaj również smacznie zjeść, kucharze serwują dania prosto z grilla: kanapki, mięsa, burgery, a dla trzymających dietę, świeże sałatki.
Tomasz opowiedział mi ciekawostkę o Pałacu Kultury: otóż stalowy szkielet Pałacu został zrobiony z przetopionego niemieckiego pancernika Gneisenau. To ważny symbol, powinno się o tym wiedzieć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz